Voi ce preferați, cartea sau filmul? (VIDEO) - LOOKPLUS
Voi ce preferați, cartea sau filmul? (VIDEO)

Voi ce preferați, cartea sau filmul? (VIDEO)

Ce preferați, filmul sau cartea? Este întrebarea care apare după fiecare ecranizare a unor romane celebre. Dacă uneori rămânem dezamăgiți de rezultate, alteori pelicula se dovedește a fi o capodoperă.

Iată o listă cu cele mai reușite adaptări cinematografice realizate pe baza unor cărţi.

Într-un top realizat în urma unui sondaj comandat de una dintre cele mai mari companii din domeniul electronicii, Franciza „Harry Potter” a obținut primul loc, fiind cea mai reușită ecranizare a unui roman. Filmele din seria „Harry Potter”, care prezintă aventurile tânărului vrăjitor cu acelaşi nume, au avut la bază romanele scriitoarei britanice J.K. Rowling.

Filmul „Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption”, al cărui scenariu se inspiră din nuvela „Rita Hayworth and Shawshank Redemption” a scriitorului Stephen King, s-a clasat pe locul al doilea.

Podiumul este completat de trilogia „Stăpânul inelelor”, regizată de Peter Jackson, pe baza romanului scris de J.R.R. Tolkien.

Sondajul conţine însă şi o secţiune dedicată celor mai puţin inspirate ecranizări ale unor romane. Primele două locuri în această secţiune sunt ocupate de franciza cinematografică „Amurg/ Twilight”, realizată pe baza romanelor scrise de Stephenie Meyer, şi de franciza „Codul lui Da Vinci”, care are la bază romanele scriitorului Dan Brown.

Sursa foto: www.laceyweatherfordbooks.com

6 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca