Victorie cu dedicație! Viitorul a bătut Dinamo cu câteva ore înainte de ziua lui Gică Hagi

Victorie cu dedicație! Viitorul a bătut Dinamo cu câteva ore înainte de ziua lui Gică Hagi

Dinamo rămâne fără victorie în fața Viitorului în Ștefan cel Mare. Trupa lui Ioan Andone a suferit un nou eșec în fața elevilor lui Hagi, care s-au impus cu 2-1, deși au fost conduși cu 0-1.

„Câinii” au început în forță partida. Adam Nemec a avut în două rânduri golul în bocanc, dar a fost lipsit de inspirație la finalizare (‘6, ’14). Elevii lui Hagi au răspuns prin Gabi Iancu, care a ratat complet execuția din interiorul careului (’15). Cel care a dezghețat tabela a fost Dan Nistor. Mijlocașul a marcat un gol fabulos: torpilă de la peste 25 de metri, fără speranțe pentru Rîmniceanu (’26)!

Vînă a fost aproape de egalare, dar Brănescu a intervenit miraculos (’33). Portarul gazdelor a parat și execuția lui Iancu (’39). Decarul Viitorului a testat buturile adverse și în prelungirile primei părți, însă a trimis peste din lovitură liberă (’45+1).

Conduși pe tabelă, oaspeții au forțat egalarea încă din startul actului secund. Benzar (’47) și Cristi Ganea (’52) și-au încercat și ei norocul la poarta adversă, însă fără sorți de izbândă. Cea mai mare ocazie a partidei a ratat-o Adam Nemec. Croatul l-a driblat pe Rîmniceanu, dar goalkeeper-ul a reușit să se redreseze și să apere mingea expediată de atacantul dinamovist (’62).

La reluare, Viitorul a dat lovitura în Ștefan cel Mare. Boli a amuțit tribunele, după ce a finalizat o pasă a lui Neluț Roșu, aflat la debutul în tricoul echipei lui Hagi (’64). După niciun minut, Hanca putea să-i readucă pe „câini” în avantaj, însă a reluat puțin pe lângă (’65).

Brănescu putea să-și îngroape echipa. Portarul dinamovist a scăpat o minge în față, dar Chițu nu a reușit să reia în poartă (’76). Pe contraatac, Hanca a irosit o nouă ocazie la buturile adverse (’77). După câteva secunde, Florinel Coman a detonat bomba în „Groapă”, cu un șut sub transversală, de la 20 de metri (’78). Tânărul jucător i-a dedicat golul lui Gică Hagi, care mâine va împlini 52 de ani.

Purece a vrut și el să înscrie, dar Brănescu a boxat balonul trimis de jucătorul oaspeților din lovitură liberă, din lateral dreapta (’86). Nu a contat însă. Viitorul s-a impus cu 2-1 și a acumulat 45 de puncte în clasament. Trupa lui Hagi s-a distanțat astfel la 5 lungimi de Craiova și Steaua, cu mențiunea că ultima va juca duminică pe terenul CFR-ului. În schimb, Dinamo continuă să tremure în lupta pentru play-off.

4 februarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca