Unice în lume! 12 dintre cele mai atipice plaje despre care cel mai probabil nu ai auzit - LOOKPLUS
Unice în lume! 12 dintre cele mai atipice plaje despre care cel mai probabil nu ai auzit

Unice în lume! 12 dintre cele mai atipice plaje despre care cel mai probabil nu ai auzit

Soare, surf şi un curcubeu de nispuri.

1. Plajele cu nisip alb.

Cu siguranţă aţi auzit despre plajele cu nisip alb din Maldive, Fiji sau Hyams Beach din Australia, dar ştiţi şi de unde provin? Se pare că, majoritatea nisipurilor albe din lume sunt formate din biţi mici de coral care, însoţiţi de alge marine şi alte lucruri pe care peştii locali le-au fost în alimentaţie, dar nu au putut fi digerate. Sau cuarţ.

2. Plajele cu nisip roz

Sunt puţine plajele cu nisip roz în lume. Nisipurile roz provin din abundenţa unui tip special de foraminifere, care trăiesc în cochilii mici roşu-roz. Când mor, aceste scoici rămân pe plajă şi în cele din urmă ajung zdrobite și se amestecă cu ceilalți biţi de roci şi de scoici.

3. Plajele cu scoici

În locuri precum Australia sau Saint Barthelemy, Jeffreys Bay din Africa de Sud și Sanibel Island din Florida, coasta este formată din scoici pure. Cauzele pentru abundenţa de scoici variază de la lipsa de prădători, care au condus la populaţii uriaşe de creaturi marine decojite, până la poziţionarea geografică unică, care permite scoici din întreaga lume să ajungă pe mal.

4. Plajele cu nisipul roşu

Atunci când roca vulcanică şi depozite mari de fier se ciocnesc cu erodarea puternică a oceanului, plajele cu nisip roşu se nasc. Există trei mari plaje cu nisip roșu în lume: Kokkini Beach din Grecia, Kaihalulu Beach în Hawaii și una în Galapagos.

5. Plajele cu nisipuri orange

Deși este un eveniment rar, se întâmplă. Datorită conţinutului ridicat de fier, dar şi a lipsei de biţi, roca vulcanică a întunecat nisipul şi a făcut coasta Ramla Bay din insulele malteze de un portocaliu strălucitor.

6. Plajele de sticlă

Această plajă incredibilă din Fort Bragg, California, a fost odată un loc pentru gunoi din oraşul din apropiere. În anii ’60, orașul închide „groapa de gunoi”, şi mai multe proiecte de restaurare şi programe de refacere ecologică au fost instituite pentru a şterge deşeurile şi resturile. Sub toate resturile, au găsit o plajă întreagă de sticlă lustruită.

7. Plajele cu nisip verde

Mai rar, însă există două plaje în lume cu nisip verde: plaja Papakolea din Hawaii şi Talofofo în Guam. Aceste plaje obțin culoarea lor neobșnuită de cristale olivine care s-au depus pe depozite de bazalt (cel mai probabil de la vulcani subacvatici). Deoarece cristalele olivine sunt mult mai grele decât cele mai multe minerale, ele spală coastele şi sunt lăsate în urmă, când valul trage nisipurile uşoare departe.

8. Plajele cu nisipuri albastre

Nu este nisipul aprins albastru, ci o serie de fitoplancton bioluminiscent împrăștiată pe coasta de pe această insulă din Maldive. Stralucirea vine din mediul înconjurător, cauzat de căderea de plancton pe ţărmurile plajei, ceea ce face o vedere incredibilă.

9. Plajele cu pietre în formă de figuri geometrice

Cine spune că aveți nevoie de nisip pentru a avea o plajă? Aceşti piloni de pe plaja Causeway Giants din Irlanda par a fi mult prea precişi pentru a fi naturali. Ei sunt de fapt produsul de bazalt de la întărirea lavei fracturate şi apoi uscate, iar piloni interconectaţi par să fi fost gravaţi de antici.

10. Plajele cu nisip violet

Este sincer păcat că nu toate plajele sunt aşa colorate. Nisipurile exotice violet de pe plaja Pfeiffer (în California Pfeiffer Big Sur State Park) atrage culoarea lor neobişnuită din granule de granat de mangan erodate de la depozitele pline din întreaga regiune.

11. Plajele cu nisip negru

Sunt incredibile, neobişnuite şi pentru un motiv oarecare par şi ciudate. Numeroasele plaje cu nisip negru din lume au obținut culoarea lor unică prin concentraţii mari de lavă erodată și rocă vulcanică.

12. Plajele din grote

Secret Beach Cave din Mexic şi Cave Beach Algarve din Portugalia sunt cele mai cunoscute două exemple mai ale acestor plaje incredibile ascunse în peşteri.

sursă foto: news.distractify.com

16 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca