Trăiește fără să existe oficial. Nu știe cum o cheamă sau câți ani are (VIDEO) - LOOKPLUS
Trăiește fără să existe oficial. Nu știe cum o cheamă sau câți ani are (VIDEO)

Trăiește fără să existe oficial. Nu știe cum o cheamă sau câți ani are (VIDEO)

Trăiesc fără să existe oficial. Este situația în care se găsesc sute de persoane care nu au certificat de naștere, acte de identitate sau o locuință.

Anca este una dintre ele. Ea a fost luată de mică de lângă părinți și apoi abandonată pe stradă. Nu știe cine este, nici câți ani are, iar acum a dat la rândul ei naștere unor copii fără identitate.

Și-a pus singură prenumele de Anca, pentru că avea o vagă bănuială că așa o striga mama ei. Și pentru a fi în rând cu lumea, a adăugat la acesta și numele de Ghiță. Cum l-a ales? În încercarea disperată de a-și afla identitatea, a dat peste un tânăr care îi semăna izbitor și s-a gândit că i-ar putea fi frate. Așa că de atunci se recomandă cu numele acestuia.

Tânăra nu are nici un act și nu știe nimic despre trecutul ei. Totodată, Anca a dat naștere la doi copii, și ei fără identitate. Micuții sunt în grija unui asistent maternal, pentru că statul nu putea să îi lase lângă mama care nu are nici un loc de muncă.

Obținerea identității unei persoane este o bătaie de cap pentru toate instituțiile statului. Reprezentanții Serviciului de Evidență a Populației Constanța spun că procedurile sunt complicate și de lungă durată, dar nu imposibile.

În cele mai fericite cazuri, procedurile durează minimum 6 luni. Asta dacă persoanele care solicită ajutor sunt cooperante până la capăt.

Numărul real al celor care trăiesc fără acte nu este cunoscut. În cele mai multe cazuri aceste persoane nu încearcă să își recupereze identitatea decât atunci când se lovesc de o problemă. În cazul Ancăi, imposibilitatea de a-și recupera copiii.

4 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca