Talpan: „Steaua trebuie să retrogradeze”. LPF a luat atitudine în războiul dintre Becali și CSA

Talpan: „Steaua trebuie să retrogradeze”. LPF a luat atitudine în războiul dintre Becali și CSA

Scandalul dintre Gigi Becali și Armată escaladează. Florin Talpan a declarat astăzi că trupa antrenată de Reghe nu va mai putea evolua în Liga 1 dacă va fi obligată să-și schimbe numele.

Juristul CSA Steaua a precizat că „echipa lui Becali nu mai poate începe campionatul”. Oficialii LPF sunt însă de altă părere.

„Nu aș vrea să comentez declarațiile domnului Talpan, pentru că eu cred că au o doză de exagerare și nu vreau să intru într-o polemică cu acesta. La acest moment, în Liga I există echipa finanțată de domnul Becali. Dacă ei vor să-și înființeze o echipă, trebuie să respecte principiul criteriului sportiv, respectiv să pornească din cel mai inferior eșalon. Apoi, dacă acea echipă va întruni toate condițiile legale, poate avea ocazia să promoveze în câțiva ani în Liga I. E clar că, în măsura în care avem o hotărâre judecătorească definitivă, ea trebuie respectată. Ca atare, o eventuală schimbare a numelui nu se face din voința clubului, lucru interzis de regulament, însă în urma deciziei unui judecător. Acest lucru nu poate atrage retrogradarea echipei. După mine, este prea mult spus, este un scenariu care nu poate fi aplicat, pentru că trebuie să facem o distincție foarte clară între nelegalitatea folosirii numelui și cea a participării în Liga I”, a precizat Iustin Ștefan la Sport.ro.

„În ceea ce privește schimbarea numelui, dacă de mâine îți schimbi numele din A în B, tu, ca societate, îți păstrezi drepturile. Ce spune domnul Talpan în acest moment este doar o opinie personală, pentru că nu există încă o decizie definitivă. Din câte cunosc eu, nu a existat un dialog între LPF și CSA Steaua. Și nu știu dacă va exista. Fanii clubului Steaua ar trebui să analizeze acest club în ultimii 12 ani. Fanii au avut ocazia să se bucure de performanțele echipei și pentru că a existat un finanțator. Iar pe acest finanțator îl știm cu toții, fie că pentru unii este simpatic sau antipatic. La scenariul înscrierii echipei CSA Steaua în Liga a II-a trebuie să răspundă FRF”, a adăugat secretarul general al LPF.

14 ianuarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca