Steagul României, la 7.000 de metri altitudine (VIDEO) - LOOKPLUS
on hide">
Steagul României, la 7.000 de metri altitudine (VIDEO)

Steagul României, la 7.000 de metri altitudine (VIDEO)

Românii fac cunoscut numele țării și peste hotare. Au dus drapelul național pe vârfurile celor mai înalți munți din lume, chiar dacă asta a însemnat să își pună viața în pericol și să treacă prin situații-limită.

Doi alpiniști clujeni au împlântat de curând tricolorul la aproape 7.000 de metri altitudine, pe unul din cei mai dificili versanți din Himalaya și au făcut să se vorbească de România pe tot Globul.

Vlad Căpușan este unul dintre cei mai buni alpiniști din țară. La numai 24 de ani a cucerit deja 5 din cele mai dificile vârfuri din lume. De curând a dus drapelul României la aproape 7.000 de metri altitudine, pe vârful Ama Dablam din periculoșii munții Himalaya.

„În primul rând e o onoare extraordinară să poți să mergi până acolo și să duci numele României și drapelul și tricolorul. E extraordinar să te întâlnești cu alți alpiniști din alte țări și să porți cu tine mândria că ești român”, consideră Vlad.

Expediția nu a fost lipsită de pericole.

„Cea mai intensă experiență a fost momentul în care am urcat pe vârf, am coborât și după nici 18 ore o bucată foarte mare de gheață s-a desprins din ghețar și a lovit o echipă, un șerpaș a murit”, a povestit alpinistul.

În Munții Himalaya Vlad a făcut echipă cu Mihai Iubașiu, un alpinist mult mai experimentat, care a moștenit această pasiunea de la tatăl și bunicul său. Mihai a cucerit până acum zeci de vârfuri din întreaga lume.

Devotament, pericol și mai presus de toate, andrenalină. Sunt cuvintele care ar descrie experiențele celor doi alpiniști. Și chiar dacă pasiunea lor i-a adus de multe ori la un pas de moarte, ei nici nu se gândesc să renunțe la escaladă.

2 decembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca