Se mută Premier League în SUA? Vezi ideea nebună a englezilor - LOOKPLUS
Se mută Premier League în SUA? Vezi ideea nebună a englezilor

Se mută Premier League în SUA? Vezi ideea nebună a englezilor

Conducătorii celei mai profitabile ligi de fotbal din Europa au luat în considerare posibilitatea de a disputa, cel puţin, o etapă în afara granițelor țării. Cea mai bună variantă e SUA.

Ideea e încă la început, dar cluburile și conducerea ligii sunt tot mai aproape de această decizie, care ar putea avea rezultate financiare însemnate. Drepturile de televizare au ajuns la o cifră astronomică pentru Premier League. Nu mai puţin de 5.5 miliarde de lire sterline pentru perioada 2013–2016. Aproape 40% din întreaga sumă a provenit din vânzarea drepturilor în străinătate, iar piaţa din SUA este una importantă.

Meciurile de pregătire susţinute de echipele britanice în SUA au fost la mare căutare în vară. Disputa amicală dintre Manchester United şi Real Madrid, de pe Michigan Stadium din Ann Arbor, a strâns 109.318 de spectatori, un nou record de asistenţă pentru un meci de fotbal disputat în SUA.

Şi celelalte echipe care au susţinut turnee amicale peste Ocean, precum Chelsea, Inter şi Roma au strâns şi ele zeci de mii de oameni în tribune. Cu toate acestea, mişcarea nu pare a fi agreată de conducătorii Major League Soccer, care consideră că aceste meciuri ar putea dăuna popularităţii ligii interne, cu toate că ar spori interesul pentru „soccer”.

8 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca