Sclavie modernă în Marea Britanie. Copii tatuați ca vitele și vânduți cu 200 de lire (VIDEO) - LOOKPLUS
on hide">
Sclavie modernă în Marea Britanie. Copii tatuați ca vitele și vânduți cu 200 de lire (VIDEO)

Sclavie modernă în Marea Britanie. Copii tatuați ca vitele și vânduți cu 200 de lire (VIDEO)

Marea Britanie se transformă într-un rai al traficanților de persoane. Majoritatea victimelor provin din România și Polonia și sunt tratate asemenea vitelor: vândute și tatuate de membrii grupărilor, care astfel vor să își marcheze proprietatea.

Printre cei abuzați se numără mulți copii trimiși să cerșească pe străzi, în timp ce traficanții le fură ajutoarele sociale primite de la stat.

„Este o problemă care se dezvoltă din cauza restrângerii protecţiei muncii în Regatul Unit. În ultima perioadă tot mai mulţi imigranţi vin din toată Europa, dar şi din afara ei, pentru a munci aici. Este o problemă, pentru că cei mai mulţi nu ştiu care sunt drepturile lor în Marea Britanie, iar traficanţii folosesc asta pentru a exploata victimele”, a afirmat Caroline Robinson, de la Centrul de Monitorizare a Traficului Uman.

Numărul imigranților ilegali din Marea Britanie a crescut în ultimele luni cu 20%. Victimele sunt vândute şi cumpărate cu numai 200 de lire sterline şi sunt amenințate cu violența. Astfel ele sunt obligate să se prostitueze sau sunt puse să muncească în fabrici de droguri, spălătorii de mașini sau misiuni caritabile fictive.

„Nu cred că s-au făcut prea multe în Marea Britanie pentru a preveni sclavia modernă. Ne concentrăm să reducem criminalitatea și traficul de persoane, dar nu facem mare lucru pentru ca oamenii să nu mai ajungă în această situație”, a mai adăugat Robinson.

Reprezentanţii asociațiilor care luptă împotriva traficului de persoane cer parlamentului britanic să înăsprească drastic pedepsele pentru cei care sunt prinşi că se ocupă cu aşa ceva, dar să majoreze şi compensaţiile financiare acordate victimelor.

30 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca