Sânmărtean: "Eu, comparat cu Hagi? Extrem de deplasat" - LOOKPLUS
Sânmărtean: „Eu, comparat cu Hagi? Extrem de deplasat”

Sânmărtean: „Eu, comparat cu Hagi? Extrem de deplasat”

Toată lumea îşi pune speranţe în „arma secretă” a României, Lucian Sânmărtean, pentru meciul cu Ungaria. Convocarea la echipa naţională a fost o surpriză chiar şi pentru fotbalistul Stelei.

„Nu am avut probleme de reacomodarea la echipa naţională, am întâlnit aici jucători valoroşi, cu personalitate şi experienţă, pe care îi cunosc. Sincer, nu mă aşteptam la această convocare, e încununarea unui sezon foarte bun pentru mine. Meciul cu Ungaria e deosebit de greu, lumea se aşteaptă la un rezultat bun. Nu trebuie să fim prea bucuroşi înainte de meci, ei şi-au schimbat antrenorul şi vin cu un nou avânt la Bucureşti”, a declarat Sânmărtean.

Cunoscut drept un fin pasator şi un jucător de creaţie, Sânmărtean mărturiseşte că nu se „împacă” cu ideea de a contribui în timpul meciului la faza defensivă, fapt care explică lipsa convocărilor la naţională din ultima perioadă pentru fotbalistul Stelei. „Menirea mea nu este să înscriu, eu trebuie să ajut atacanţii să înscrie. Numărul 10 nu e pentru mine, prefer numărul 18, care mi-a purtat mereu noroc. Agresivitatea nu e o calitate de bază a mea, am început să fac şi faza defensivă însă nu e una dintre calităţile mele. E ca şi cum l-ai pune pe Pintilii să dribleze ca şi mine. Nu sunt genul să distrug, sunt aici să construiesc. Ideologia domnului Piţurcă e să fim mai defensivi, poate de aceea nu am fost prea selecţionat. Acum, că am fost chemat eu, nu înseamnă că vom ataca”, a punctat mijlocaşul.

Comparat deseori cu Gheorghe Hagi, Sânmărtean rămâne modest. „E o comparaţie extrem de deplasată între mine şi Hagi, ce a făcut el pentru România e una, ce am făcut eu e alt lucru. Sunt doar un jucător pe final de carieră care încearcă să strălucească cât mai poate. Sunt realizat profesional, am obţinut multe cu Steaua, iar faptul că sunt aici e o împlinire a unei cariere zbuciumate. Sunt regrete, desigur, am câte un regret major la fiecare echipă pe unde am trecut. Sunt împlinit, liniştit, chiar dacă am ajuns în situaţia de a exploda mai târziu. Timpul nu iartă pe nimeni, însă eu mă simt bine, vreau să fiu sănătos şi să joc în continuare”, a punctat fotbalistul.

7 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca