Remiză cu scandal în Ştefan cel Mare! Dinamo şi Steaua, tot mai departe de titlu!

Remiză cu scandal în Ştefan cel Mare! Dinamo şi Steaua, tot mai departe de titlu!

Dinamo şi Steaua au remizat în Ştefan cel Mare, scor 1-1, la capătul unui meci spectaculos, dar şi tensionat!

Campioana a controlat prima repriză. Marica a dat primul semnalul de alarmă, dar a ratat execuţia din foarfecă, deşi se afla într-o poziţie ideală (‘6). Steliştii au reuşit, însă, să deschidă scorul în minutul 10. Hamroun a punctat la colţul lung, la capătul unei faze suspectă de offside! „Câinii” au reacţionat imediat. Kortzorg a fost blocat în ultimul moment de Niţă, iar Varela a scos de pe linia porţii şutul lui Rotariu (’12)!

Oaspeţii au replicat la fel de tăios. Chipciu a catapultat mingea în bara transversală, după o acţiune personală de toată frumuseţea (’17)! La reluare, Essombe nu l-a putut învinge nici el pe Niţă, aflat într-o formă de zile mari (’19). Stanciu a avut şi el golul în bocanc, dar a trimis execrabil din lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri (’35). La faza imediat următoare, Marica a scăpat singur spre poartă, dar a trimis alături, spre dezamăgirea puţinilor fani stelişti prezenţi în tribunele stadionului din Ştefan cel Mare (’36). Mai mult, atacantul campioanei s-a accidentat şi a fost schimbat cu Muniru. Ghanezul putea duce scorul la 2-0 chiar la prima sa atingere de balon! Mijlocaşul a reuşit un voleu de senzaţie din afara careului, mingea fiind cu greu scoasă de Cerniauskas (’40).

Condusă pe tabelă, Dinamo a ieşit mai motivată de la cabine. „Câinii” s-au instalat în jumătatea adversă, însă cei care puteau înscrie au fost tot steliştii. Hamroun a fost aproape de „dublă”, însă a şutat direct în braţele lui Cerniauskas, din interiorul careului (’63). După numai un minut, Bicfalvi a luat şi el la ţintă bara, cu o torpilă de la distanţă!

Pintilii putea să-şi lase echipa în inferioritate numerică, după un fault evident asupra lui Palic (’67). Mijlocaşul a scăpat, însă, de al doilea avertisment, beneficiind astfel de clemenţa lui Haţegan. Hamroun şi-a arătat din nou colţii la poarta adversă, dar a ratat complet execuţia cu capul, deşi se afla într-o poziţie favorabilă (’72). Contestat de toată lumea, Chipciu a vrut să demonstreze că este, totuşi, un jucător de valoare, însă a şutat mult alături, din lateral stânga (’76).

Trupa lui Rednic nu s-a lăsat nici ea mai prejos. Bicfalvi l-a făcut mare pe Niţă! Goalkeeper-ul campioanei a avut o paradă uluitoare la execuţia fostului stelist, din lovitură liberă (’78). Bicfalvi nu l-a iertat, însă, pe Niţă trei minute mai târziu. Mijlocaşul a reluat imparabil cu capul de la 8 metri şi a restabilit astfel egalitatea pe tabelă (’81).

Tensiune pe teren şi pe margine

Miza jocului şi-a pus amprenta pe jucătorii celor două echipe, care au fost aproape de o bătaie generală. Filip a primit direct cartonaşul roşu, după un clinci avut cu Hamroun, care a acuzat o lovitură din partea dinamovistului (’85). Şi algerianul a fost trimis la cabine de Haţegan, după ce a văzut al doilea cartonaş galben, tot la aceeaşi fază (’85)! Tensiunea a atins cote alarmante şi pe margine, unde Reghecampf şi Dănciulescu s-au îmbrâncit reciproc, fiind cu greu calmaţi de brigada de arbitri!

Steaua a forţat golul victoriei pe final de meci, dar Chipciu (’88), Muniru (’89), Stanciu (’90+4) şi Tade (’90+6) nu au putut perfora poarta adversă! Scor final: 1-1, rezultat pe placul Astrei, care se distanţează astfel la 4 puncte de Dinamo şi la 6 de Steaua!

6 martie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca