Reguli noi în fotbal! Fără penalty, cartonaşe galbene, offside şi trageri de timp

Reguli noi în fotbal! Fără penalty, cartonaşe galbene, offside şi trageri de timp

FIFA e pregătită să revoluţioneze fotbalul! Fanii vor rămâne mască atunci când vor auzi propunerile lui Marco van Basten, directorul pentru dezvoltarea tehnică a FIFA. Printre ele, eliminarea cartonaşelor galbene sau a offside-ului.

Într-un interviu acordat publicaţiei britanice goal.com, Van Basten a vorbit pe larg despre ideile care vor schimba radical jocul de fotbal.

Desfiinţarea regulii de offside: „Oare cum ar arăta fotbalul fără offside? Probabil mulţi vor fi împotriva acestui lucru, dar eu sunt în favoarea sa. Fotbalul mai nou e ca handbalul, toate echipele se bazează pe apărare. Fără offside, atacanţii ar putea sta în spatele fundaşilor, ar face jocul mai atractiv, s-ar înscrie mai multe goluri. La hocheiul pe iarbă s-a desfiinţat deja, nu sunt probleme”.

Desfiinţarea penalty-urilor: „În locul loviturilor de la 11 metri, atunci când trebuie decis un meci eliminatoriu, FIFA intenţionează să introducă acţiunile unu la unu, atacantul să plece cu mingea la picior de la 25 de metri şi să aibă 8 secunde pentru a marca împotriva portarului, aşa cum e la hocheiul pe gheaţă. E mult mai spectaculos, iar jucătorul are mai multe posibilităţi: să dribleze, să şuteze, să aştepte, e ca o situaţie de joc”.

Desfiinţarea cartonaşelor galbene: „Se ia în considerare eliminarea pe termen scurt, ca la handbal. E mult mai dificil în 10 contra 11 sau 8 contra 9”.

Număr limitat de faulturi: „La fel ca în baschet, un jucător la cinci faulturi să părăsească terenul”.

Tragerile de timp: „După minutul 80, vom interzice pauzele mai mari de 10 secunde. Astfel, mingea trebuie jucată după o perioadă maximă de 10 secunde de pauză. Aşa nu va mai trage de timp nimeni”.

18 ianuarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca