Purtarea bebelușului în „marsupiu”, o modă printre mămici (VIDEO) - LOOKPLUS
Purtarea bebelușului în „marsupiu”, o modă printre mămici (VIDEO)

Purtarea bebelușului în „marsupiu”, o modă printre mămici (VIDEO)

Relația dintre o mamă și copilul ei este una specială. Dacă micuțul este crescut cu afecțiune, acesta va oferi la rândul său iubire. O metodă excelentă pentru a dezvolta legătura dintre bebeluș și părinții lui este purtarea acestuia cât mai aproape de inimă, în așa-zisul „marsupiu”. O practică veche, pe care mămicile o încurajează tot mai mult și în vremurile moderne.

După alăptarea la sân, purtarea bebelușului aproape de piept ajută la o mai bună conectare cu părintele și chiar la depășirea depresiei postnatale, spun specialiștii.

Și mămicile susțin că atâta timp cât țin copilul lângă inimă, reușesc să aibă o relație mai bună cu ei, iar micuții sunt mai cuminți.

Bebelușul poate fi purtat într-un marsupiu improvizat de mamă dintr-o eșarfă sau accesoriul se poate cumpăra din magazinele de specialitate. Indiferent de materialul din care este făcut, importantă este poziția copilului.

Părinții mai moderni aleg însă să își plimbe micuții în cărucioare. Bebelușul poate fi purtat în dispozitivele ergonomice până la vârsta de un an. Medicii pediatrii spun că genunchii bebelușului trebuie ridicați la nivelul șoldului sau mai sus, într-o poziție de broscuță.

6 octombrie 2014

Un comentariu To “Purtarea bebelușului în „marsupiu”, o modă printre mămici (VIDEO)”

  1. Eu recomand ca sistemele de purtare sa fie cumparate sau sa acorde o mare atentie in alegerea materialului. Conteaza greutatea, elasticitatea, compozitia, grosimea materialului, tipul de tesatura. Aceste proprietati sunt importante pentru sustinerea greutatii copilului si siguranta acestuia.
    Copii pot fi purtati si peste varsta de 1 an!
    Nu se pot compara carucioarele cu sistemele ergonomice de purtare. Cu acestea din urma nu esti restrictionat de calitatea drumului, de latime, de scari, etc.
    Prim planul cu sistemul de tip „chilot” gri era pentru o exemplificare a sistemelor de purtare neergonomice dar mesajul cu ASA NU! nu se vede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca