Protest neobișnuit la spanioli. Cu „mioarele” prin centrul Madridului (VIDEO) - LOOKPLUS
Protest neobișnuit la spanioli. Cu „mioarele” prin centrul Madridului (VIDEO)

Protest neobișnuit la spanioli. Cu „mioarele” prin centrul Madridului (VIDEO)

Dacă la noi în țară transhumanța este încă o tradiție păstrată cu sfințenie, nu același lucru se poate spune despre Spania. Aici oierii s-au văzut nevoiți să recurgă la metode ieșite din comun pentru a-și face cunoscută activitatea. Ca să atragă atenția autorităților, fermierii au mânat o turmă cu peste 2.000 de oi prin Madrid.

Traficul a fost oprit pentru a face loc mioarelor, iar trecătorii s-au înghesuit să facă fotografii și să urmărească spectacolul.

Dansatori îmbrăcați în portul tradițional spaniol au dansat și au cântat pe străzi. Turma a făcut mai multe opriri în dreptul unor obiective importante din oraș: la Puerta del Sol, în fața sediului Băncii Spaniei și la primăria veche din Madrid. Acolo liderul ciobanilor a plătit o sumă simbolică, într-o monedă veche spaniolă, pentru că a primit acordul de a traversa orașul cu turma sa.

Protestul simbolic a avut rolul de a atrage atenția asupra unor obiceiuri mai vechi din zona rurală a Spaniei. Rutele folosite de ciobani pentru transhumanță sunt amenințate de dezvoltarea și extinderea orașelor, iar aceștia au cerut autorităților să protejeze aceste trasee.

Sursa foto: twitter.com

4 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca