Prânzul angajatului la birou, servit pe tastatură. Un obicei prost și nesănătos (VIDEO) - LOOKPLUS
Prânzul angajatului la birou, servit pe tastatură. Un obicei prost și nesănătos (VIDEO)

Prânzul angajatului la birou, servit pe tastatură. Un obicei prost și nesănătos (VIDEO)

Au apus vremurile când mergeam la serviciu cu sandwich-ul în geantă. Acum la modă sunt cantinele și restaurantele care oferă mâncare gătită, la prețuri convenabile. Din lipsă de timp însă, cei mai mulți dintre angajați preferă să scurteze pauza de masă și să servească prânzul la birou, pe tastatură.

Un obicei prost și nesănătos, atrag atenția nutriționiștii.

Deși nu este chiar ca la mama acasă, masa de prânz a salariaților din România s-a mutat la restaurant, mai ales că nu este foarte scumpă.

Prețul mediu perceput de angajați ca fiind unul rezonabil pentru masa de prânz este de 13 lei pentru o comandă la fast food, de 17 lei pentru o livrare și de 27 de lei pentru o masă la restaurant. În concluzie angajații plătesc într-o săptămână, circa 160 de lei pentru mâncarea pe care o servesc la birou.

Potrivit specialiștilor în nutriție prânzul la birou este o practică nesănătoasă și neigienică.

„În momentul în care tastez ceva la calculator, automat nu sunt atentă la ce mănânc, nu sunt atentă la cantitatea pe care o mănânc, astfel la sfârșitul mesei îmi dau seama că eu am mâncat de două ori mai mult decât trebuia să mănânc”, explică Georgeta Inceu, nutriționist.

Potrivit sondajelor mulți dintre salariații români sar cu totul peste masa de prânz, deși aceasta este considerată de către specialiști esențială pentru a păstra o bună stare de sănătate pe termen lung.

13 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca