Orice pentru o poză spectaculoasă. Proiectul inedit din vârful Alpilor (VIDEO) - LOOKPLUS
Orice pentru o poză spectaculoasă. Proiectul inedit din vârful Alpilor (VIDEO)

Orice pentru o poză spectaculoasă. Proiectul inedit din vârful Alpilor (VIDEO)

Sute de căţărători pe munte au participat la un proiect fotografic inedit în Alpi, la granița dintre Italia și Elveția. Alpiniştii au escaladat vârful Matterhorn și au luminat întreaga rută cu lămpi. Totul, pentru o poză cu adevărat spectaculoasă.

Ideea ședinței foto care a mobilizat sute de alpiniști aparține fotografului Robert Bösch. Elvețianul pasionat de munte a vrut să imortalizeze ruta pe care s-a făcut prima escaladare a vârfului Matterhorn, în urmă cu 150 de ani.

Alpiniștii care s-au alăturat proiectului cred că primii cățărători au fost niște eroi atunci când au escaladat muntele cu echipamentele din acea vreme.

„Băieții aceia care au escaladat vârful acum 150 de ani erau de-a dreptul nebuni. Abia dacă aveau crampoane, foloseau încă pantofi cu ace, frânghii de cânepă și alte haine. Dacă acolo se face frig și transpiri, aproape că mori. Nu se poate compara cu condițiile actuale”, susține David Fasel, unul dintre alpiniști.

Alpiniștii au urcat pe aceeași rută ca în urmă cu un secol și jumătate și au marcat drumul cu lămpi. În final, efortul a meritat. Drumul a fost iluminat feeric și apoi fotografiat.

Aceasta este însă doar una dintre pozele spectaculoase realizate de Robert Bösch. În trecut, fotograful a mai convins și alți alpiniști să participe la proiectele lui inedite.

Sursa foto: www.boredpanda.com

30 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca