N-a fost bun pentru Liga 1, dar e perfect pentru  Juve! El e antrenorul lansat în România care poate câștiga Liga Campionilor cu ”Bătrâna Doamnă”

N-a fost bun pentru Liga 1, dar e perfect pentru Juve! El e antrenorul lansat în România care poate câștiga Liga Campionilor cu ”Bătrâna Doamnă”

A antrenat CFR Cluj în grupele UEFA Champions League, după care a ajuns la Târgu Mureș, însă a fost demis după numai trei luni. Maurizio Trombetta a ajuns între timp mâna dreaptă a managerului Massimiliano Allegri, care l-a numit secund la Juve.

Tehnicianul italian a pregătit CFR Cluj pentru o scurtă perioadă, iar de numele lui se leagă succesul răsunător al ardelenilor din grupele UEFA Champions League, din 2008, obținut chiar pe ”Olimpico”, în fața Romei, 2-1. Ulterior, Trombetta și-a mai încercat o dată norocul în Liga 1, la Târgu Mureș, însă a fost demis după doar trei luni, în urmă cu trei ani și jumătate. Ceea ce la momentul respectiv a însemnat o adevărată palmă pentru peninsular, s-a dovedit ulterior a fi un mare pas înainte.

Maurizio Trombetta a ajuns să colaboreze cu celebrul Massimiliano Allegri, antrenorul principal al celor de la Juventus Torino. Numit secund la ”Bătrâna Doamnă”, italianul care a debutat ca antrenor în Liga 1 are acum o șansă pe care probabil că niciun alt tehnician venit din România nu o va avea în următorii ani. Juve s-a calificat în marea finală de la Berlin și va înfrunta Barcelona, pe 6 iunie, la Berlin, cu Trombetta pe banca tehnică.

Italianul a vorbit despre meciul din deplasare cu Real Madrid (1-1), din manșa a doua a semifinalei UEFA Champions League, care i-a calificat pe italieni în marea finală. ”A fost ceva extraordinar. O performanţă incredibilă! Atmosfera de pe Santiago Bernabeu este deosebită, dar miza jocului ne-a făcut să rămânem concentraţi. Nu vreau să vorbesc despre finală. Momentan ne bucurăm de performanţa incredibilă pe care am realizat-o. Oricum, va fi greu!”, a declarat Trombetta pentru fanatik.ro. Fostul tehnician al celor de la CFR și FCM Târgu Mureș recunoaște că nu mai urmărește Liga 1, chiar dacă admite că a rămas cu amintiri dintre cele mai frumoase după perioada petrecută în România.

15 mai 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Look TV

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca