Medicul lui Dinamo: „Ekeng a fost resuscitat în ambulanţă”. Declaraţia lui Dănciulescu

Medicul lui Dinamo: „Ekeng a fost resuscitat în ambulanţă”. Declaraţia lui Dănciulescu

Deşi medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au declarat că Patrick Ekeng nu a fost resuscitat în ambulanţa ce l-a adus la spital, doctorul lui Dinamo, Liviu Bătineanu, susţine însă contrariul.

„S-a produs un stop cardio-respirator. S-au încercat o oră jumătate toate procedurile de resuscitare. Avea momente când își revenea, apoi cădea iar, nu s-a reușit nimic. Ambulanța a ajuns într-un minut și ceva de la stadion la spital. Niciun sportiv nu-și poate exercita această activitate dacă nu are un aviz, iar Ekeng a primit acest aviz de la INMS. S-a făcut în ambulanţă resuscitarea, nu ştiu dacă erau sau nu aparate, principalul mod este masajul cardiac, şi i s-a facut masaj cardiac. Au mai fost decese în sport, dar nu pot să mă pronunț exact ce s-a întâmplat aici. Era și un medic pe ambulanță”, a precizat Bătineanu.

„Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani care s-a prăbușit pe terenul de sport. A fost adus la noi de o ambulanță fără manevre de resuscitare. A venit în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au durat o oră și 30 de minute. Din păcate, pacientul a decedat. Nu e prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport. Cauzele pot fi multiple. Ne pare rău că n-am putut face mai mult”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița, imediat după decesul lui Ekeng.

„Suntem blestemaţi!”

Ionel Dănciulescu este şi el în stare de şoc după tragedia din Ştefan cel Mare. „Zilele viitoare vom vedea ce s-a întâmplat. Suntem blestemați! Suntem șocați! Nu cred nici în acest moment că s-a întâmplat asta! E un coșmar! Nu-mi găsesc cuvintele! E mult prea mult. Acum nu mă mai interesează absolut nimic altceva. Fiecare sportiv merge la centrul de medicină și ia un aviz pentru următoarele 6 luni. Ekeng îl avea. Soția lui e în Franța. Am luat legătura cu ea și va ajunge probabil mâine aici. Jucătorii au alergat imediat la el, l-au întors pe o parte să nu-și înghită limba. E o tragedie imensă pentru noi!”, a declarat Dănciulescu.

7 mai 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca