LIGA MAGAZIN * Paul Papp, jucătorul etapei a 11-a (VIDEO) - LOOKPLUS
LIGA MAGAZIN * Paul Papp, jucătorul etapei a 11-a (VIDEO)

LIGA MAGAZIN * Paul Papp, jucătorul etapei a 11-a (VIDEO)

Paul Papp s-a integrat extrem de rapid la Steaua. După doar opt meciuri, Papp marchează în stilul lui Ibrahimovici, din foarfecă, şi îşi schimbă poziţia în teren cu o lejeritate de fotbalist rasat. În mare, acestea au fost realizările lui Paul Papp contra Universităţii Cluj.

Când un fundaş se remarcă cu artificii tehnice în faţa unui fantezist precum Sânmărtean, merită să fie declarat omul etapei. Apărătorul a punctat printr-un procedeu specific marilor atacanţi. Tabela indica scorul de 1 la 0 după reuşita lui Papp. La scurt timp, însă, Varela s-a accidentat, iar autorul golului a fost reprofilat de Gâlcă în poziţia de stoper. Mai exact, din banda dreaptă a apărării, post pe care a început meciul, în centrul defensivei.

Papp s-a achitat perfect de sarcini şi acolo, iar permutarea realizată în timpul meciului nu a perturbat cu nimic mecanismul general al Stelei. Din contră, campionii en-titre au învins categoric cu 4 la 1! Polivalenţa este o calitate rară şi extrem de căutată de orice antrenor. Secretul ni-l dezvăluie însuşi jucătorul de 24 de ani, eroul rundei a 11-a: „Multă muncă la fiecare antrenament. Asta înseamnă să fii profesionist. Eforturile tale se reflectă în meciuri”.

Performanţele lui Paul Papp sunt rodul unei ambiţii nemăsurate. Fundaşul s-a născut la Dej şi provine dintr-o familie cu 8 fraţi. Patru băieţi şi patru fete. Pentru a-şi întreţine numeroasa familie, tatăl lui Papp s-a văzut nevoit să plece în Spania la muncă. Până şi Papp şi-a ales o meserie în afara celei de fotbalist, cea de instalator. Însă destinul i-a zâmbit celui care s-a luptat din răsputeri pentru a-şi îndeplini visul.

Leo Grozavu a fost omul care l-a remarcat şi l-a promovat la FC Botoşani, în liga a 2-a. De aici, acelaşi antrenor avea să-l ducă la FC Vaslui, unde, încetul cu încetul, Paul Papp s-a impus ca un fundaş de mare perspectivă al fotbalului nostru. Au urmat convocările la naţionala României, transferul în Serie A, la Chievo şi, acum, întoarcerea în ţară, la Steaua. Unde Paul speră să-şi treacă în palmares primul titlu al carierei sale la vârsta de 24 de ani.

21 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca