Iordănescu: "Am venit la națională într-un moment delicat. Regret plecarea lui Pițurcă" - LOOKPLUS
Iordănescu: „Am venit la națională într-un moment delicat. Regret plecarea lui Pițurcă”

Iordănescu: „Am venit la națională într-un moment delicat. Regret plecarea lui Pițurcă”

Anghel Iordănescu va redebuta pe banca naționalei României în confruntarea cu Irlanda de Nord, programată în 14 noiembrie, pe Arena Națională, de la ora 21.45.

În opinia selecționerului, nord-irlandezii pornesc ca favoriți în acest joc. „E cel mai important meci din acest an pentru echipa naţională. Cred că adversarii noştri pornesc ca favoriţi. Au o echipă bună, au câţiva jucători determinanţi, este o echipă care poate specula orice moment. Punctele lor forte sunt contraatacul şi fazele fixe”, a precizat Iordănescu.

„Preiau echipa națională cu foarte multe probleme”

„Tata Puiu” a vorbit și despre problemele pe care le-a găsit la naționala României. „Am fost instalat într-un moment delicat. Îi mulţumesc lui Victor Piţurcă pentru ceea ce a făcut la echipa naţională, regret plecarea lui. Sunt adeptul ca în timpul unei competiţii să nu aibă loc schimbări. Atunci când lucrurile merg bine, aceste schimbări nu îşi au rostul. Nu a fost obiectivul meu să preiau echipa naţională, dar s-a ivit aceată situaţie. Preiau echipa naţională cu foarte multe probleme. Unele sunt de sănătate, iar altele din cauză că unii jucători nu prea evoluează la echipele lor de club. Aveam nevoie de Marica, de Rusescu, de Bourceanu, de Tamaş şi de Goian. Există un nucleu de jucători căruia am încercat să-i dau şi eu continuitate. Nu voi face schimbări mari, încerc ca aceste schimbări să vină într-o perioadă viitoare. Îmi doresc ca echipa să evolueze ofensiv, să ajungem mai des în faţa porţii, voi folosi acelaşi sistem 4-2-3-1. Ar fi o lovitură mare dacă nu vom putea să ne bazăm pe Raţ. Din păcate, Mitrea și Sepsi nu se ridică la nivelul lui Raţ”, a susținut Iordănescu.

Cu ce dileme se confruntă

Selecționerul se gândește să-l arunce din primul minut cu Irlanda de Nord pe Claudiu Keșeru, cel mai în formă atacant român. Iordănescu a explicat și de ce l-a chemat la națională pe debutantul George Pușcaș. „Îl felicit pe Claudiu pentru evoluţia sa din ultima perioadă. Faptul că a marcat atâtea goluri înseamnă enorm. Nu pot să spun în momentul de faţă care este cea mai bună soluţie pentru atac. Puşcaş a fost convocat să fie în anturajul echipei naţionale. Bicfalvi dă goluri la echipa de club. Mircea Lucescu mi l-a recomandat cu mare căldură şi de aceea l-am şi convocat. Joacă pe un post total diferit de cel pe care evolua la Steaua. Mi-aş dori ca Tătăruşanu să evolueze mai mult. Deocamdată, îmi e greu să decid un alt titular pentru postul de portar”, a subliniat Iordănescu.

10 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca