Iohannis, primul politician european cu peste 1 milion de fani pe Facebook (VIDEO) - LOOKPLUS
Iohannis, primul politician european cu peste 1 milion de fani pe Facebook (VIDEO)

Iohannis, primul politician european cu peste 1 milion de fani pe Facebook (VIDEO)

Scrutinul de duminică s-a decis pe Internet. Rețelele de socializare au jucat un rol esențial în mobilizarea votanților, care au reușit să răstoarne calculele candidaților. Drept dovadă, Klaus Iohannis a devenit și primul politician din Europa care atinge 1 milion de fani pe Facebook.

Iar fotografiile și filmulețele postate în timp real în ziua alegerilor au strâns zeci de mii de aprecieri și comentarii. Totodată Facebook-ul a dus inclusiv la organizarea mitingurilor de solidaritate cu românii din diaspora în marile orașe.

Lupta dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis a fost parcă mai aprigă pe Internet, decât în viața reală. Pe rețelele de socializare internauții au postat constant mesaje pro sau contra unui candidat, culminând cu ziua alegerilor, când au relatat în timp real tot ce s-a întâmplat la secțiile de votare din țară, dar mai ales din străinătate.

Susținătorii lui Klaus Iohannis au înțeles repede că pot miza pe vizibilitatea foarte bună din mediul virtual. Așa se face că în ultimele zile, acesta a strâns peste un milion de aprecieri pe Facebook, devenind primul politician din Europa care ajunge la această performanță.

Tot rețelele de socializare au arătat dezastrul din diaspora. Cozile formate din românii la secțiile din străinătate au făcut înconjurul lumii și i-au mobilizat și pe cei din țară să iasă la vot. Și marile proteste din țară au avut același nucleu. În mediul virtual s-au creat evenimente, s-au dat invitații, s-au împărtășit impresii și au fost mobilizați mii de oameni nemulțumiți. Nici organizatorii nu s-au gândit că vor avea asemenea succes.

„Nu am crezut că o să aibă un impact atât de mare, sincer să fiu, și când i-am dat drumul, m-am gândit că poate fi și un experiment social. Cel puțin pentru clujeni și prin asta am demonstrat cum că și un om simplu, care nu are nici o legătură cu nici un partid politic, nu este nici o persoană publică, are un cuvânt de spus”, a mărturisit Mihai Andrei Pencea, organizator protest în Cluj.

După încheierea procesului electoral, până și câștigătorul a recunoscut.

„Ați scris istorie. Pentru prima data online-ul a făcut diferența” a fost mesajul postat de echipa lui Klaus Iohannis la ora 21:00.

19 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca