Insula care a emis monede de aur și argint, cu chipul lui Mickey Mouse și Donald Duck (VIDEO) - LOOKPLUS
Insula care a emis monede de aur și argint, cu chipul lui Mickey Mouse și Donald Duck (VIDEO)

Insula care a emis monede de aur și argint, cu chipul lui Mickey Mouse și Donald Duck (VIDEO)

Cu banii nu este de joacă, dar asta nu înseamnă că ei nu pot fi amuzanți. O mică țară insulară din sudul Pacificului a emis o serie de monede din aur și argint, cu figuri ale personajelor Disney.

Deși acolo valoarea lor este mult mai mică, pentru colecționari fiecare piesă este evaluată la circa 800 de euro.

Mica ţară insulară Niue, situată la 2.400 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă (în Pacificul de Sud) a emis o serie de monede din aur şi argint cu efigia reginei Elizabeta a II-a pe o faţă şi figuri ale personajelor din desenele animate Disney, pe revers.

Nu mai puţin de 1.000 de astfel de monede, fiecare conţinând 28 de grame de argint şi afişând chipul lui Donald Duck, au fost vândute recent în mai puţin de 10 minute.

Piesele cel mai bine cotate sunt însă cele care conţin 7 grame de aur şi care au ştanţate efigiile personajelor Disney: Mickey, Pluto, Dingo şi Minnie. Fiecare monedă este evaluată la circa 800 de euro, în condiţiile în care valoarea lor de schimb este de 25 de dolari Niue, adică aproximativ 155 de euro.

Nu este prima dată când autoritățile din Niue emit astfel de monede inedite. În trecut, au mai avut piese cu personaje din Războiul Stelelor, cu eroii Greciei Antice sau cu scene din Biblie.

Sursa foto: dunyanews.tv

14 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca