FRF, ”urecheată” de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru imnul tricolorilor. Ce a determinat această reacție - LOOKPLUS
FRF, ”urecheată” de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru imnul tricolorilor. Ce a determinat această reacție

FRF, ”urecheată” de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru imnul tricolorilor. Ce a determinat această reacție

Lansat cu mare tam-tam de FRF, imnul naționalei de fotbal a trezit numeroase critici din partea presei și a intrat în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Controversele au apărut din cauza refrenului ”Ori învingem, ori murim!” şi ”Pe ei, pe mama lor!”, care nu sunt tocmai pe placul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Președintele instituției, Ferenc Csaba Asztalos, le-a atras deja atenția șefilor FRF că imnul compus și interpretat de trupa Iris nu este tocmai inspirat.

“Cunosc problema imnului echipei naţionale, dar nu am discutat-o în Colegiul Director. Am ştiinţă de acest imn şi de acel vers «ori învingem ori murim». Eu cred că trebuie să fie mai atenţi cei de la FRF. Nu cred nici faptul că «pe ei, pe ei pe mama lor» reprezintă FRF. Vă daţi seama că va fi lansat şi la meciul România – Ungaria, unde nu va mai fi nevoie de niciun imn, e suficient să arunci un chibrit”, a declarat Asztalos pentru Mediafax.

Acesta a mers mai departe și a afirmat că ”imnul nu e tocmai inteligent”. ”Este explozivă treaba, dar în contextul acesta electoral îmi exprim întreaga îngrijorare.Trecem printr-o perioadă destul de dificilă. În campania electorală, orice subiect se speculează. Nu cred că e cea mai bună idee să lansăm un astfel de imn, cu un astfel de conţinut. Suntem la două săptămâni de meci şi spiritele mi se par destul de inflamate. Nu este un imn tocmai inteligent, să spun aşa”, a adăugat președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Imnul suporterilor echipei naționale a fost lansat ieri, la Casa Fotbalului. Peste mai puțin de două săptămâni, pe 11 octombrie, este programată partida România – Ungaria, din cadrul preliminariilor Campionatului European. Meciul se va disputa pe Arena Națională din București.

30 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca