Francezii au fost detronați. Care sunt cei mai mari consumatori de vin din lume (VIDEO) - LOOKPLUS
Francezii au fost detronați. Care sunt cei mai mari consumatori de vin din lume (VIDEO)

Francezii au fost detronați. Care sunt cei mai mari consumatori de vin din lume (VIDEO)

Surpriză pe piaţa vinurilor. Pentru prima dată în istorie, Statele Unite ale Americii au detronat Franța și au devenit cea mai mare piaţă de desfacere a licorii lui Bacchus.

Specialiștii spun că la nivel global consumul de vin a scăzut simțitor în ţările cu podgorii recunoscute în întreaga lume.

Dacă în urmă cu jumătate de secol Statele Unite nici măcar nu existau pe harta vinului, astăzi lucrurile s-au schimbat radical. Numai în statul Virginia de exemplu există în prezent peste 280 de podgorii recunoscute internațional.

Cererea este foarte mare, iar în majoritatea podgoriilor se fabrică vinuri de calitate.

Bătălia pe piața viticolă din Statele Unite este foarte dură. Fiecare producător încearcă să obțină vinuri alese, care să le aducă cât mai mulți clienți.

Statele Unite au reușit să devină cea mai mare piață de desfacere a vinului din lume. Aici s-au vândut în ultimele luni aproape 300 de hectolitri de vin, în timp ce francezii, cunsocuţi drept mari băutori de vin, au consumat doar 280 de hectolitri.

Și România începe să își facă simțită prezența pe piața internațională a vinului. Producătorii de la noi se orientează către China, care în următorii ani tinde să devină una din cele mai profitabile zone.

Cu 8 mari regiuni specializate pe producţie, 37 de vii si 170 de centre de viticultură, industria vinului din România generează anual peste 270 milioane de euro.

Sursa foto: learn.uvm.edu

3 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca