Fanii maghiari, duşi cu autobuze la Arena Naţională. Un elicopter supraveghează zona (VIDEO) - LOOKPLUS
Fanii maghiari, duşi cu autobuze la Arena Naţională. Un elicopter supraveghează zona (VIDEO)

Fanii maghiari, duşi cu autobuze la Arena Naţională. Un elicopter supraveghează zona (VIDEO)

Suporterii maghiari s-au dat în stambă la sosirea în România. Fanii, care au venit cu un tren pictat cu chipurile celor mai cunoscuţi fotbalişti unguri, au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere în gările Curtici şi Arad. Ultraşii şi-au dat în petic şi la sosirea în Gara Băneasa. Aceştia au aruncat torţe şi petarde pe geamuri şi au făcut semne obscene către ziarişti.

Fanii Ungariei au coborât din tren sub supravegherea jandarmilor. Suporterii au fost controlaţi de forţele de ordine şi li s-a înmânat pliante în limba maghiară cu informaţii despre stadion şi regulile de securitate. Aceştia sunt îmbrăcaţi în tricouri şi geci negre cu steagul Ungariei pe piept.

După ce au trecut de punctul de control, ultraşii au fost urcaţi în 15 autobuze şi escortaţi la stadion, unde sunt cantonaţi în Fan Zone, locaţie special pregătită pentru ei. Pe traseul de la Gara Băneasa până la stadion, transportul a fost supravegheat şi cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, pentru a evita eventuale incidente.

„Se va acţiona în sistem integrat, fiind implicate absolut toate forţele de ordine publică. Vrem să prevenim orice incident, să oferim tuturor un eveniment sportiv civilizat. Avem mobilizate suficiente forţe: 3.000 de jandarmi şi peste 2.000 de politişti. A existat o foarte bună colaborare cu autorităţile maghiare, le-au comunicat galeriilor care sunt condiţiile impuse de legea românească, sancţiunile prevăzute dacă încalcă legea. Avem sprijin de la politişti maghiari specializaţi pe meciuri de risc maxim. Avem şi jandarmi vorbitori de limbă maghiară, care vor asigura comunicarea cu galeria maghiară. Au existat incidente minore, dar nimic care să pună în pericol siguranţa cetăţenilor. Vom avea sprijin aerian, imagine de ansamblu a întregii capitale”, a declarat Irina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Circa 3.000 de fani maghiari vor asista la meciul dintre România şi Ungaria, programat în această seară, de la ora 19.00, pe Arena Naţională.

11 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca