Englezii îl acuză pe Vladimir Putin de implicare în licitaţia pentru Campionatul Mondial din 2018 - LOOKPLUS
Englezii îl acuză pe Vladimir Putin de implicare în licitaţia pentru Campionatul Mondial din 2018

Englezii îl acuză pe Vladimir Putin de implicare în licitaţia pentru Campionatul Mondial din 2018

Următoarele două turnee finale ale Campionatului Mondial, Russia 2018 şi Qatar 2022, sunt cele mai contestate din istorie. Noi informaţii au apărut în presa britanică despre modul prin care cele două naţiuni şi-au securizat victoria.

Potrivit unor informaţii venite chiar de la ambasadele britanice din străinătate şi de la companii private, Rusia şi-ar fi folosit toată influenţa politică şi financiară pentru a câştiga licitaţia. Ar fi intervenit chiar cel mai puternic om din stat, Vladimir Putin. Preşedintele Federaţiei Ruse l-ar fi influenţat chiar pe Sepp Blatter, şeful FIFA, dar şi pe Michel Platini, şeful UEFA. Potrivit aceleiaşi surse, cel din urmă ar fi făcut lobby pentru Rusia, după ce ar fi primit un tablou despre care se crede că ar fi opera lui Picasso.

Presa din Regat susţine că şeicii din Qatar s-ar fi folosit de dominaţia globală privind resursele de gaz natural pentru a câştiga voturile şi a găzdui turneul final din 2022.

Ambele ţări au negat implicarea în licitaţie şi chiar FIFA a publicat recent o anchetă prin care a exonerat cele două ţări de orice vină în procesul de găzduire al Campionatelor Mondiale.

30 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca