Declarații incendiare ale lui Becali! Actele cu care dovedește că este patronul Stelei

Declarații incendiare ale lui Becali! Actele cu care dovedește că este patronul Stelei

Gigi Becali a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a arătat documentele prin care a intrat în posesia clubului Steaua. Latifundiarul a declarat că a investit 10 milioane de euro în club numai în perioada 2000-2003.

Becali susține că Laurenţiu Roşu (fost comandant al CSA Steaua) şi George Boroi (pe atunci adjunct al lui Roşu) au votat pentru transformarea clubului de fotbal Steaua în societate pe acţiuni. Omul de afaceri a prezentat și o serie de acte prin care dovedește că este acționarul de drept al Stelei. Becali a anunțat că nu va schimba numele echipei și că e decis să meargă până în pânzele albe pentru a triumfa în războiul cu Armata.

„Jur în faţa lui Dumnezeu că ceea ce spun este adevărat! În anul 2000 eram prieten cu Păunescu şi Piţurcă. Nea Viorel mi-a zis că eu am bani, sunt tânăr, am nevoie de celebritate şi îmi va folosi. Să intrăm într-o combinaţie, Steaua are nevoie de bani, nu mai poate supravieţui. Ca să ştie toată lumea, în anul 2000 se întâmpla asta. Contractul de împrumut, semnătură Cacoveanu, Păunescu, am dat 2 milioane de dolari. Contract de împrumut, în 2000. După ce am dat aceşti bani, intervine un contract de dare în plată. Când am dat aceşti bani, scria în contract că Steaua se va transforma într-o socitetate pe acţiuni. În 2001, act de dare în plată în care scrie că am dat 6 milioane de dolari, apoi 30.000 de dolari, acte adiţionale la contractul de împrumut. Acolo scrie că acest contract este valabil până când acţiunile împrumutate vor fi cumpărate, ei se obligau să facă o societate pe acţiuni, în care mie să-mi dea acţiuni. Am dat bani trei ani de zile la Steaua, iar în 2003 s-a înfiinţat acea asociaţie. Am contractele a patru jucători, cumpăraţi pe banii mei.

Eu am furat? Dacă eu dau 10 milioane de euro Stelei, cum am furat? Lui Piţurcă îi dau răspunsul, mi-a fost prieten. Nu am război cu el, lupta mea este cu cei care sunt răi în ţara asta şi care vor să distrugă tot ce este bun. Între 2000 şi 2003, am dat 10 milioane de dolari pentru Steaua. Am o casetă în care se vede clar cum s-a făcut societate pe acțiuni. Boroi George, care e comandantul CSA, a votat și el să se facă societate pe acțiuni. Pițurcă a votat și el să se facă societate pe acțiuni. El, care zice că am furat eu. Roșu Laurențiu, comandantul CSA de atunci, a votat și el. Eu n-am furat, voi aţi votat că vreţi aşa. Roşu şi cu Boroi, nu mai zic de Piţurcă, ei comandanţi, au semnat ca societatea comercială să se numească Steaua Bucureşti şi să preia toate drepturile. Le-am preluat prin votul şi smenătura lor. Am făcut toate demersurile, am înscris la Registrul Comerţului, am certificat. Bine, nu comentăm la judecători, dar să nu ni se spună nouă că zăpada e neagră, că nu puteţi păcăli oamenii. Dacă statul român mie îmi dă certificat de la Registrul Comerţului, pe care am hotărâre judecătorească, de ce vii să-mi spui să schimb numele? Au ridicat mâna şi au votat 10 inşi.

O să vedeţi că vă biruiesc şi merg mai departe. Îmi schimb şi numele şi îmi dă Dumnezeu mai mare birunţă, pentru că mă chinuiţi voi, chiar dacă îmi schimbaţi voi numele. Dacă nu-mi vine motivarea, nu schimb niciun nume, ca să ştie şi Talpan, ca să terminăm cu retrogradarea şi cu minciunile.

Eu când am preluat societatea, ei aveau un protocol şi amendamente, în care spun că eu am plătit datoriile lor, creanţa de la tribuna oficială, liftul datoriile, 1.200.000 euro, m-am ţinut de cuvânt şi am plătit toate datoriile, am fost de onoare. Îţi mănâncă ficaţii cu măgăriile astea! Cum să-mi iei tu mie numele, când eu aşa sunt născut? Aia e Steaua, ce vrei să spui, că n-a existat niciodată? Ne ducem mai departe, la Curtea Supremă, să vedem noi cine îşi mai permite să-mi ia mie Steaua. O să vedeţi voi! Eu, Becali, omul ăla care am furat.

Le-am plătit chirie 2 milioane jumate, acum şi-au adus aminte că am furat eu, erau buni banii ăia, nu? Deşi trebuia să fie gratis. Am plătit impozit şi asigurări de 26 milioane de euro, în total 33 milioane de euro am dat statului român, din bunuri şi impozite. Eu sunt armăsar care trage la căruţa României, ce vreţi, să doarmă, să ruginească România? Dacă eşti tu gloabă, vrei să devin şi eu gloabă ca tine? Am adus în România 200 de milioane de euro din Europa.

Ce aveţi cu mine, mă, criminalilor? Am adus în ţara mea performanţe şi bani. Ce vreţi, criminalilor, cu mine? Vreţi România să fie Becali sau Talpan? Dacă vreţi Talpan, luaţi-o, dacă vreţi să fie Becali, lăsaţi-mă în pace! Să mă ierte Dumnezeu, dar dacă vreţi Talpan, să ajungeţi ca Talpan!

Dacă ei nici nu pot participa, pentru ce faci răutăţile astea? Nu se pot înscrie mai sus de liga a treia, că nu îi lasă de la Ligă, nu îmi pot lua locul în Liga 1! Nu-mi mai este frică de faliment! Eu apelez la instituții, nu la oameni. Eu merg mai departe. Spun PSD-ului și Guvernului, respectați voința românilor. Apelez la PSD și la Ministerul Apărării să pună în practică voința poporului.

În primăvară fac eu o manifestație. 500.000 de oameni, mai mulți ca la Revoluție. Plătesc eu tot, autocare.

Nu dau niciun ban. Nu am furat nimic. Am luat totul pe bani, legal„, a declarat Becali.

17 ianuarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca