Decizia Tribunalului Bucureşti în procesul CSA – Becali! „Hotărârea e neîntemeiată”

Decizia Tribunalului Bucureşti în procesul CSA – Becali! „Hotărârea e neîntemeiată”

Continuă războiul dintre CSA și Gigi Becali. Tribunalul Bucureşti a decis ca Armata să plătească taxa de timbru în procesul intentat lui Becali.

Clubul Sportiv al Armatei l-a dat în judecată pe latifundiarul din Pipera, căruia îi cere despăgubiri de aproximativ 37 de milioane de euro pentru folosirea ilegală a mărcii Steaua. Totuşi, CSA a primit o lovitură dură din partea instanţei, care a decis ca Armata să achite taxa de timbru de aproximativ 370.000 de euro în procesul intentat lui Becali, anunţă ziare.com.

Tribunalul București a luat această hotărâre pentru că CSA are, pe lângă banii de la buget, alte surse de finanțare, precum sponsorizări, publicitate, transferuri sau cazarea în bazele sportive.

„Hotărârea este neîntemeiată. Eu am prezentat în fața Instanței că CSA Steaua e scutită de plata taxei de timbru în conformitate cu articolul 30 din OUG 80/2013. Potrivit acestui text de lege, acțiunile formulate de instituțiile publice, care au ca obiect venituri publice, sunt scutite de plata taxei de timbru. Sumele încasate de CSA Steaua ca pretenții civile sunt vărsate la bugetul de stat.

Fiți convinși că nu cedăm. Procesul va merge mai departe și nu vom da inapoi. Acest prejudiciu trebuie recuperat întrucât a fost stabilit de evaluatorul autorizat și reprezintă utilizarea ilegală și frauduloasă. Când va veni comunicarea, vom dispune măsurile legale care se impun. Mai multe nu pot spune”, a răbufnit Florin Talpan, juristul CSA, pentru sursa citată.

Guvernul României a anunțat că marca va fi scoasă la licitație, prețul de pornire (3,69 milioane de euro) fiind stabilit sub forma unei taxe anuale. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, pentru că Armata e nevoită şi în acest caz să plătească taxa de timbru.

15 noiembrie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca