Cu el s-au făcut primele poze ale Terrei din spațiu. Cât valorează aparatul cu praf de pe Lună (VIDEO) - LOOKPLUS
Cu el s-au făcut primele poze ale Terrei din spațiu. Cât valorează aparatul cu praf de pe Lună (VIDEO)

Cu el s-au făcut primele poze ale Terrei din spațiu. Cât valorează aparatul cu praf de pe Lună (VIDEO)

Aviz colecționarilor. Aparatul cu care au fost realizate primele fotografii ale Terrei văzute din spaţiu va fi scos la licitație. Evenimentul va fi organizat luna aceasta în Statele Unite ale Americii, iar prețul camerei foto poate depăși suma de 100.000 de dolari.

Aparatul de fotografiat a fost utilizat în 1962 în timpul misiunii spaţiale Mercury – Atlas 8. Astronautul american Walter Schirra Jr. a realizat primele imagini cu Terra văzută din spaţiu, folosind o cameră Hasselblad, cu lentile Zeiss.

Camera foto va fi vândută pe 13 noiembrie la Boston, în cadrul unei licitaţii. Actualii proprietari speră să obţină cel puţin 100.000 de dolari în schimbul aparatului. Un model asemănător a fost folosit şi în misiunile din programul spaţial american Apollo, în 1968, când primii oameni au pășit pe Lună.

Aparatul de fotografiat folosit în cadrul misiunilor spaţiale Apollo de pe Lună a fost vândut la licitaţie, la Viena, cu suma de 550.000 de euro. Ambele camere foto au fost modificate de către inginerii din armata americană pentru ca ele să efectueze imagini de calitate superioară.

4 noiembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca