Contre între Iorgulescu și Burleanu. Modificări importante în Cupa Ligii. Comunicatul LPF

Contre între Iorgulescu și Burleanu. Modificări importante în Cupa Ligii. Comunicatul LPF

Liga Profesionistă de Fotbal a emis astăzi un comunicat de presă în care îl pune la zid pe Răzvan Burleanu, care a declarat că vrea desființarea Cupei Ligii Adeplast.

Prin vocea lui Gino Iorgulescu, LPF nici nu concepe să renunțe la competiție. Ba mai mult, președintele LPF anunță modificări importante în ceea ce privește Cupa Ligii. Astfel, echipele participante vor fi obligate să aibă în lot maximum 3 fotbalişti peste 23 de ani. Formațiile vor fi împărţite în două serii a câte 7 echipe, Est și Vest, ca în SUA. Din fiecare grupă se vor califica două cluburi. Fiecare participantă va juca minimum 12 partide, iar finalistele 15.

COMUNICATUL LPF:

„Am aflat cu mare surprindere că președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a declarat mai multor reprezentanți mass media că lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce privește organizarea de către LPF a Cupei Ligii Adeplast.

Ținem să-i precizăm domnului președinte Burleanu nu doar că se înșală, dar și că și-a făcut deja un obicei din a induce în eroare opinia publică și, din păcate, o mare parte a lumii fotbalului românesc.

Astfel, îi reamintim domnului președinte Burleanu că, în opinia noastră, Cupa Ligii Adeplast e o competiție cu premii mai mari decât cele oferite de Cupa României competitoarelor. Mai mult decât atât, banii destinați echipelor participante în Cupa Ligii Adeplast sunt în legătură directă cu sumele oferite de către deținătorul drepturilor media pentru Campionatul Național Liga 1 Orange.

Tocmai de aceea, pentru că suntem convinși de utilitatea Cupei Ligii Adeplast, am alcătuit un nou sistem competițional pentru aceasta, o întrecere cu două serii a câte șapte echipe, Est și Vest. Nu vom încărca absolut deloc calendarul competițional, pentru că avem în intenție să programăm cele 12 etape ale fiecărei grupe în ziua imediat următoare sfârșitului de etapă în Liga 1 Orange. În loturile pentru Cupa Ligii Adeplast vor fi cuprinși doar trei fotbaliști peste 23 de ani, cluburile de pe prima scenă putând astfel să-și completeze lista de 25 cu fotbaliști tineri, eligibili pentru Liga 1 Orange deopotrivă. Am prevăzut apoi semifinale în dublă manșă și, bineînțeles, o finală care să încununeze eforturile participantelor. Așa, fiecare echipă va juca minim 12 jocuri, iar finalistele 15. Ce pregătire mai importantă pentru fotbaliștii U 23 poate fi? Sau domnul președinte Burleanu a uitat de această prioritate a fotbalului românesc?

Aceasta este propunerea noastră pentru cluburile din Liga 1 Orange și pentru deținătorul de drepturi media. Le dăm ocazia celor tineri să joace mai mult, fără a afecta programul competițional, așa cum din păcate domnul Anghel Iordănescu nu a înțeles să facă sezonul trecut, iar rezultatele echipei naționale s-au văzut și se văd.

Spune domnul președinte Burleanu că nu vede nicio finalitate pentru câștigătoarea Cupei Ligii Adeplast. Îi reamintim că noi am propus ca deținătoarea Cupei Ligii Adeplast să participe în Europa League și Comitetul Executiv, condus de dumnealui, s-a opus! Tot așa cum s-a opus și ideii ca Supercupa României să se dispute între câștigătoarea Cupei României și câștigătoarea Cupei Ligii Adeplast! Probabil că pe holurile Federației Române de Fotbal încă se discută despre faptul că premiile din Cupa Ligii Adeplast sunt mai mari ca cele din Cupa României și tocmai pentru acest motiv competiția organizată de LPF trebuie desființată.

Cât despre programul încărcat, pe care îl invocă domnul președinte Burleanu, să ne uităm un pic în campionatele importante ale Europei, unde se joacă din trei în trei zile și unde fotbaliștii români sunt din ce în ce mai prezenți.

Domnule președinte Răzvan Burleanu, veniți alături de noi să construim și nu să dărâmăm. Veniți alături de noi să găsim împreună soluții și nu să desființăm!”.

30 ianuarie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca