Concepții eronate legate de răspândirea virusului Ebola (VIDEO) - LOOKPLUS
Concepții eronate legate de răspândirea virusului Ebola (VIDEO)

Concepții eronate legate de răspândirea virusului Ebola (VIDEO)

Ebola nu se transmite prin aer. Este asigurarea dată de un medic specialist în tratarea febrei hemoragice, după ce virusul a stârnit panică printre pasagerii curselor aeriene.

Oamenii se tem că s-ar putea îmbolnăvi de la ceilalți călători care tușesc sau au febră.

Medicul Suzanne Donovan este expertă în febra hemoragică. Timp de o lună a participat la o misiune umanitară în Sierra Leone, unde a ajutat la tratarea victimelor acestei boli. Întrebată de jurnaliștii CNN despre răspândirea virusului, medicul a explicat că maladia se transmite numai prin contactul cu fluidele corporale ale persoanelor bolnave. Astfel, șansele de a te îmbolnăvi de Ebola la bordul unui avion sunt ca și inexistente.

„Riscul de a fi implicat într-un accident de maşină în drum spre aeroport este mai mare decât acela de a contacta Ebola la bordul unui avion”, consideră Suzanne Donovan.

Aceasta susţine că pasagerii nu au de ce să fie speriați. În aeroporturile americane, călătorilor li se verifică temperatura, iar riscul de a intra în contact cu fluidele altor persoane este foarte mic.

„Simpla spălare a mâinilor cu apă şi săpun este suficientă pentru a ucide virusul”, a mai adăugat medicul.

Spre deosebire de gripă, Ebola nu se transmite pe calea aerului, aşa că riscul de a te îmbolnăvi de la cineva care strănută sau tuşeşte este foarte mic. Totuşi, la nivelul responsabililor ONU există temerea că virusul ar putea suferi mutaţii şi ar putea deveni transmisibil pe calea aerului, însă deocamdată îngrijorările lor nu au o bază reală.

Sursa foto: america.aljazeera.com

21 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca