Ce păcat! România a fost extrem de aproape de un rezultat mare cu Franţa

Ce păcat! România a fost extrem de aproape de un rezultat mare cu Franţa

Franţa nu s-a regăsit în meciul de debut de la EURO, dar a reuşit să învingă România după o sclipire de geniu a lui Payet.

Bogdan Stancu a fost aproape de gol în debutul partidei, dar a şutat în Lloris din 5 metri (‘3). Zece minute mai târziu, Franţa a replicat prin Griezmann, care a trimis cu capul în bară din trei metri (’13). Până la pauză, francezii au practicat un joc ofensiv, dar plin de greşeli, în timp ce apărătorii noştri conduşi de Tătăruşanu au jucat impecabil. Portarul României a fost senzaţional şi în repriza secundă, când a oprit incredibil şuturile lui Giroud (’51) şi Payet (’56).

Golul Franţei a fost extrem de controversat. Tătăruşanu a fost faultat, aparent, de Giroud, dar arbitrul Kassai a lăsat jocul să continue şi francezul a trimis în poartă din 10 metri (’57). Centralul maghiar s-a revanşat şapte minute mai târziu, când a acordat lovitură de la 11 metri pentru România, la un duel între Evra şi Stanciu (’64). Bogdan Stancu a transformat fără emoţii şi tabela indica un incredibil 1-1 (’64). Ultimele 15 minute ale meciului au fost incendiare. Franţa a atacat în valuri şi gazdele au rezolvat meciul cu un şut de geniu al lui Payet din 15 metri, la vinclu (’89).

2-1 pentru „cocoşii galici” şi elevii lui Anghel Iordănescu vor trăi cu regretul că ar fi putut obţine cel puţin un egal în compania Franţei, care a jucat mult sub aşteptări. Pentru „tricolori” rămân de disputat testele esenţiale cu Elveţia şi Albania.

10 iunie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca