Ce finală nebună! CFR a cucerit Cupa României, după un meci halucinant cu Dinamo! Clujenii au câştigat la penalty-uri

Ce finală nebună! CFR a cucerit Cupa României, după un meci halucinant cu Dinamo! Clujenii au câştigat la penalty-uri

Sursa foto: Facebook

CFR Cluj a cucerit pentru a patra oară Cupa României, după o finală halucinantă cu Dinamo. „Feroviarii” au revenit de la 0-2 şi au câştigat la loviturile de departajare, scor 5-4! Pentru Mircea Rednic, a fost ultimul meci la cârma „câinilor”.

Meciul a debutat cu un moment emoţionant. Fanii lui Dinamo au afişat o coregrafie spectaculoasă în memoria lui Patrick Ekeng.

Nici jucătorii nu s-au lăsat mai prejos. Fotbaliştii celor două echipe au etalat un joc plăcut ochiului, cu multe faze de poartă. Bud a dat tonul la spectacol, cu un şut pe centrul porţii, prins fără probleme de Cerniauskas (‘3). Anton a replicat cu o execuţie din afara careului, care a trecut puţin pe lângă (’10). Partida a fost întreruptă preţ de câteva secunde în minutul 14, în memoria lui Ekeng.

La reluare, CFR a ratat o ocazie uriaşă de a deschide scorul. Bud a trimis peste buturile lui Cerniauskas, după o greşeală a portarului dinamovist (’18). Cei care au punctat au fost „câinii”, după un penalty vehement contestat de clujeni. Mureşan l-a faultat în careu pe Gnohere, iar Haţegan a arătat punctul cu var, după ce s-a consultat cu brigada de arbitri (’22). Francezul a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă şi a declanşat fiesta în tribune (’23).

După doar 12 minute, Bicfalvi a dus scorul la 2-0, cu o lovitură de cap din doar câţiva metri (’35). Ultima ocazie a primei părţi i-a aparţinut lui Petrucci, care a expediat o torpilă, dar pe direcţia lui Cerniauskas (’40).

Conduşi pe tabelă, „feroviarii” au ieşit mai decişi de la cabine. Ruiz a redus din handicap cu un şut puternic din afara careului, fără speranţe pentru portarul lituanian (’48). Camora a fost aproape de egalare, însă a nimerit bara din lovitură liberă (’61)!

Îmbrânceli pe marginea terenului

Au urmat momente tensionate, exact în minutul în care Ekeng s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului cu Viitorul. Lopes a acuzat o lovitură cu cotul a lui Romario, faptă pedepsită de Haţegan cu cartonaş galben. Jucătorul CFR-ului a părăsit terenul pentru a primi îngrjiri medicale, însă a intrat într-un clinci cu Mircea Rednic şi cu Ionel Dănciulescu. Ultimul a fost aproape de bătaie cu Antonio Conceicao, cei doi adresându-şi injurii ca la uşa cortului! Conflictul a fost cu greu stins de brigada de arbitri.

Clujenii au detonat bomba pe finalul partidei! Lopez a egalat la 2-2, cu o lovitură de cap imparabilă. Rotariu a avut golul victoriei în bocanc în prelungiri, dar şutul acestuia a trecut milimetric alături (’90+2). S-a intrat astfel în prelungiri.

Trupa din Gruia a solicitat penalty în minutul 100, după un henţ în careu comis de Filip, însă Haţegan a lăsat jocul să continue! Dinamoviştii şi-au arătat colţii în a doua repriză de prelungiri. Nedelcearu a scăpat singur cu Marc, însă goalkeeper-ul clujenilor a reuşit o paradă fabuloasă (‘108)!

Lazăr s-a jucat şi el cu nervii fanilor, după ce a trimis în bara transversală dintr-o poziţie ideală (‘117)! Marc a avut şi el şansa victoriei în ultimul minut al prelungirilor, însă lovitura sa de cap s-a scurs alături!

Rotariu le-a „ucis” visele!

Câştigătoarea Cupei României s-a decis astfel la loviturile de departajare, unde CFR a avut nervii mai tari. Pentru clujeni au marcat Lopez, Tiago Lopes, Beleck, Petrucci şi Ruiz, iar de la Dinamo au înscris Bicfalvi, Gnohere, Anton şi Lazăr. De la „câini” a ratat Rotariu.

17 mai 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca