Care sunt drumurile din Cluj pe care ar fi bine să le ocolești (VIDEO) - LOOKPLUS
Care sunt drumurile din Cluj pe care ar fi bine să le ocolești (VIDEO)

Care sunt drumurile din Cluj pe care ar fi bine să le ocolești (VIDEO)

Că avem străzi proaste, știm cu toții. Un clujean s-a hotărât totuși să arate administrației locale cât de gravă este situația.

A creat o hartă a drumurilor proaste și a invitat comunitatea să indice toate arterele neasfaltate sau bombardate cu gropi. În câteva zile, doar în Cluj-Napoca au fost semnalate peste 100 de străzi pe care ar fi recomandat să le ocolești.

Pentru că nimeni nu vrea să îi asfalteze strada pe care locuiște, Alex Ursa, un tânăr IT-ist din Cluj, și-a propus să atragă atenția autorităților într-un mod inedit. A investit o oră din timpul lui liber și 20 de euro și a creat o platformă prin care a cerut comunității să semnaleze drumurile cu probleme din oraș. Rezultatul până la această oră este uluitor.

„Inițiativa mai degrabă vine în ajutorul autorităților să vadă numărul de străzi neasfaltate sau poate chiar cu gropi sau cu alte probleme și să vedem un răspuns din partea lor. Ideea vine dintr-o frustrare personală, locuiesc în Cluj din 2008 și de atunci am stat doar pe străzi neasfaltate”, a precizat tânărul.

Oamenii spun că inițiativa este foarte bună și speră ca și mai marii orașului să ia în calcul aceste sesizări.

„Noi am circulat în vest și am văzut foarte multe orașe într-adevăr frumoase și vrem să fie și al nostru la fel”, spun cetățenii.

De partea cealaltă, reprezentanții administrației locale oferă doar multe explicații.

„Mare parte dintre ele sunt străzi private. Altele sunt străzi nemodernizate în sensul că înainte de a trece primăria cu faza finală care este modernizarea străzii, trebuie să intervină E.On-ul și Compania de apă Someș pentru a introduce utilitățile. Abia apoi putem interveni noi”, explică Iulia Perșa, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Ideea hărții drumurilor neasfaltate a fost repede adoptată în mai multe județe ale țării. Locuitorii din Buzău sau București au semnalat și ei zeci de străzi care se află în stare jalnică.

15 decembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca