Bun îi vinu' ghiurghiuliu, dar e cam puțin...(VIDEO) - LOOKPLUS
Bun îi vinu’ ghiurghiuliu, dar e cam puțin…(VIDEO)

Bun îi vinu’ ghiurghiuliu, dar e cam puțin…(VIDEO)

Anul acesta vom bea mai puțin, dar mai bine. Din cauza ploilor abundente și a grindinei care a lovit podgoriile, producția de struguri s-a înjumătățit față de anul trecut. Deși cantitatea de vin va fi mai mică, specialiștii mizează pe o creștere a calității și spun că se așteaptă la soiuri de excepție. Mai ales că temperaturile au fost mai ridicate atunci când s-au cules strugurii.

Viticultorii din Prahova se plâng că au avut un an dificil. Precipitațiile abundente au afectat semnificativ producția de struguri, mai ales în cazul celor care care nu au avut tehnologia necesară pentru a lupta cu dăunătorii și cu bolile.

„Atât la strugurii de vin cât şi la strugurii de masă, producţia este la jumătate faţă de cele înregistrate anul trecut. Practic bolile s-au dezvoltat pe fondul umidităţii ridicate, la fel şi dăunătorii. În acele condiţii nu s-a putut interveni nici cu tratamente specifice”, a explicat Aurel Anghel, director DADR Prahova.

Cu toate acestea, vremea capricioasă a făcut ca strugurii să aibă o aromă deosebită. Așa că, spun viticultorii, vinurile din acest an vor fi net superioare calitativ față de cele din anii trecuți.

Datele statistice arată că 2013 a fost un an record din punct de vedere al producţiei de struguri şi de vin. Viticultorii au în butoaie puţin peste 4 milioane de hectolitri din licoarea lui Bacchus. Cu această cantitate am fost pe locul al XII-lea în topul mondial al țărilor producătoare de vin.

28 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca