Bill Gates, erou al africanilor. Ce donație RECORD a făcut fondatorul Microsoft (VIDEO) - LOOKPLUS
Bill Gates, erou al africanilor. Ce donație RECORD a făcut fondatorul Microsoft (VIDEO)

Bill Gates, erou al africanilor. Ce donație RECORD a făcut fondatorul Microsoft (VIDEO)

Bill Gates a făcut o donaţie RECORD pentru a sprijini lupta împotriva Ebola.

Fundaţia deţinută de magnatul american împreună cu soţia sa a transferat suma de 50 de milioane de dolari în contul mai multor organizaţii care sunt implicate în tratarea bolii. În ultimele luni, boala cauzată de virusul Ebola a făcut mii de victime în Africa.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a donat suma-record de 50 de milioane de dolari către agenţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a structurilor internaţionale implicate în tratarea bolii cauzate de virusul Ebola.

Potrivit unui comunicat de presă al fundaţiei, 5 milioane de dolari au ajuns deja la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar alte 5 milioane, la UNICEF.

O parte din bani va merge către achiziţia de echipamente medicale, coordonarea activităţilor în ţările afectate de epidemie, dar şi derularea unor campanii de informare în zonele cu risc. Alte câteva milioane de dolari vor fi folosite pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare a unor vaccinuri şi tratamente ale febrei hemoragice.

În urmă cu o săptămână, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că lumea nu îşi mai permite să aloce mai puţine fonduri decât este necesar pentru sănătate.

Ebola face ravagii în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, unde mii de oameni au murit în ultimele luni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că 53% dintre bolnavii de Ebola mor din cauza virusului.

În ultima perioadă Bill Gates, fondatorul Microsoft, s-a implicat activ în mai multe proiecte care au vizat statele africane.

15 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca