BGS a reziliat contractul cu FRF: "De ce întotdeauna huliganii ajung să fie victimizaţi?" - LOOKPLUS
BGS a reziliat contractul cu FRF: „De ce întotdeauna huliganii ajung să fie victimizaţi?”

BGS a reziliat contractul cu FRF: „De ce întotdeauna huliganii ajung să fie victimizaţi?”

Sursa foto: onlinesport.ro

Compania BGS a decis să rezilieze contractul cu FRF, în urma declaraţiilor făcute de Răzvan Burleanu după meciul România – Ungaria. Şeful Federaţiei a condamnat evenimentele care s-au petrecut pe Arena Naţională, precizând că firma de pază nu a acţionat conform legii la incidentele din peluze.

46 de persoane au ajuns la spital în urma incidentelor care au avut loc pe Arena Naţională în timpul partidei dintre România şi Ungaria, încheiată 1-1. Agenţii firmei de pază responsabile pentru ordinea pe stadion au intervenit în forţă pentru a-i calma pe suporterii scandalagii. Intervenţia stewarzilor a făcut şi victime colaterale. Câteva femei, dar şi bătrâni şi copii s-au ales cu capetele sparte sau cu feţele umplute de sânge, în urma conflictului din peluze. BGS susţine că va lua măsuri împotriva agenţilor care au făcut exces de zel.

Comunicatul fimei de pază:

„În urma incidentelor petrecute la meciul România–Ungaria între agenţii BGS şi unii suporteri, dorim să prezentăm în cele ce urmează poziţia oficială a societăţii noastre:

1. Toate imaginile foto/video vor fi analizate, iar agenţii BGS care au făcut exces de zel vor fi sancţionaţi.

2. Declanşarea evenimentelor din peluze au avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul, cât şi gruparea cunoscută sub denumirea “Honor et Patria”. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiară, membrii galeriei Stelei s-au bătut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit câţiva agenţi de securitate, iar cei de la “Honor et Patria” au aruncat la propiu 2 agenţi de securitate BGS peste balustradele de protecţie. De asemenea, numeroşi membri ai acestor grupări au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torte) pe care le-au folosit pe durata întregului meci aruncându-le către agenţii de ordine, pe teren şi dintr-o zonă în alta a peluzelor. Aceste materiale sunt de mici dimensiuni, iar din informaţiile pe care le-am primit ulterior meciului am aflat că au fost introduse pe stadion ascunse în lenjeria intimă, legea nepermiţându-ne percheziţia corporală amănunţită, ci doar un control sumar. Aceste grupări au vandalizat mobilierul stadionului (scaune) folosind bucăţile rupte pe post de proiectile îndreptate de asemenea către agenţii de ordine şi jandarmi. Unele dintre proiectile au făcut victime, rănind atât membri ai forţelor de ordine, cât şi spectatori.

3. Conform legii 10/2012 “ serviciul de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive, se prestează de către societăţile specializate de pază şi protecţie sau de către Poliţia Locală”. În baza acestei legi, a contractului şi a planului de pază considerăm îndreptăţită implicarea agenţilor BGS în păstrarea sau restabilirea ordinii şi siguranţei în tribune.

În încheiere supunem atenţiei câteva aspecte:
– De ce întotdeauna conflictele cu toate forţele de ordine (nu doar BGS) pornesc întotdeauna din zona peluzelor, cauzate de aceleaşi grupuri de suporteri care se autointitulează ultras?
– Cum este posibil ca în restul stadionului să fie păstrată ordinea şi să nu existe niciun fel de incidente?
– De ce întotdeauna huliganii ajung să fie victimizaţi, chiar şi în contextul în care încalcă legea în mod flagrant şi repetat, provocând daune materiale, fizice, sportive şi morale întregii Românii?
– Ia cineva în considerare reacţia zecilor de mii de spectatori care cer evacuarea şi stoparea huliganilor?

Luând în considerare cele de mai sus, lacunele legislative, presiunea mediatică şi reacţia Federaţiei Române de Fotbal, în urma incidentelor petrecute la meciul de fotbal România-Ungaria, societatea noastră a ales să rezilieze unilateral contractul de prestări servicii încheiat cu FRF începând cu data de 27.10.2014. Am luat această decizie, convinşi fiind că am făcut tot posibilul să respectăm legea şi să menţinem în cadrul meciurilor, climatul de linişte şi ordine pentru zecile de mii de suporteri nu pentru o mână de huligani.

BGS Grup”

13 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca