Avioanele lui Elvis Presley, scoase la vânzare. Cum arată „Lisa Marie” și „Hound Dog II” (VIDEO) - LOOKPLUS
Avioanele lui Elvis Presley, scoase la vânzare. Cum arată „Lisa Marie” și „Hound Dog II” (VIDEO)

Avioanele lui Elvis Presley, scoase la vânzare. Cum arată „Lisa Marie” și „Hound Dog II” (VIDEO)

Unele dintre cele mai preţioase bijuterii ale lui Elvis Presley au fost scoase la vânzare. Este vorba despre ultimele două avioane care i-au aparţinut artistului şi care până acum au putut fi admirate la fosta sa reşedinţă din Memphis. Deocamdată preţul nu a fost făcut public, dar cu siguranţă nu vor fi nişte chilipiruri, având în vedere că aeronavele sunt adevărate piese de muzeu.

Avioanele „regelui” muzicii rock’n’roll erau mult aşteptate de către fani, care îl întâmpinau pe idolul lor în aeroport. Acestea erau uşor de recunoscut încă dinainte de aterizare, datorită designului personalizat şi a numelor imprimate pe aeronave.

Ultimele două avioane ale cântăreţului, „Lisa Marie” şi „Hound Dog II” erau păstrate la ferma Graceland din Memphis, fosta reşedinţă a lui Elvis, devenită o veritabilă atracţie turistică după moartea acestuia. Deşi actualul proprietar a purtat negocieri pentru păstrarea celor două aeronave, administratorii de la Graceland cer expunerea lor în altă parte, începând cu aprilie 2015.

Aeronava Lisa Marie a fost cumpărată de artist în 1975, contra sumei de 250.000 dolari, la care se adaugă încă 850.000 de dolari pentru a o transforma după bunul lui plac. Ultimul zbor al aeronavei a fost chiar spre îmormântarea lui Elvis, în august 1977, când i-a transportat pe Priscilla Presley şi pe actorul George Hamilton din California, spre Memphis.

Interiorul avionului este uimitor. Are totul de la dormitor, până la sală de conferinţe și o zonă lounge. De asemenea, sunt montate telefoane la bord şi poţi să suni oriunde în lume. Anumite piese sunt din aur de 24 de karate, precum mecanismele de la centurile de siguranţă, dar şi chiuvetele din baie.

Preţul de vânzare al celor două avioane nu a fost deocamdată dezvăluit, însă viitorul proprietar nu va putea să le piloteze, întrucât acestea sunt doar piese de muzeu.

Sursa foto: www.aol.com

3 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca