Astenia de toamnă. Cauze, efecte și moduri de a o combate (VIDEO) - LOOKPLUS
Astenia de toamnă. Cauze, efecte și moduri de a o combate (VIDEO)

Astenia de toamnă. Cauze, efecte și moduri de a o combate (VIDEO)

Toamna nu vine doar cu ploi şi vreme rea, ci şi cu depresii. Specialiștii spun că sfârşitul sezonului cald şi întoarcerea la muncă pot să ne afecteze psihicul mai mult decât ne putem imagina.

Din fericire stările negative pot fi alungate rapid cu o alimentaţie corectă şi o doză în plus de optimism.

Astenia de toamnă este un tip de depresie care se manifestă prin tristeţe, anxietate, irascibilitate, dar şi prin somnolență și chiar creștere în greutate. Apare în fiecare an, dar din fericire nu este greu de tratat. Nici măcar nu este nevoie de pastile sau de vizite la psiholog. Important este să adoptaţi un stil de viaţă sănătos.

Specialiștii ne recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume. Astfel se stabilizează nivelul glicemiei din sânge. Alimentele procesate trebuie evitate pe cât posibil. De asemenea, este recomandat ca atât acasă, cât și la birou, să avem cât mai multe surse de lumină, să facem mult sport şi din când în cînd, să ne relaxăm cu aromaterapie.

Potrivit studiilor, 1 persoană din 10 suferă de astenie de toamnă, care este în general provocată de dificultatea de adaptare a corpului la diferenţele de temperatură dintre zi și noapte şi cantitatea mai scăzută de lumină şi soare.

3 septembrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca