Animalul mai valoros decât aurul și platina, pe cale de dispariție (VIDEO) - LOOKPLUS
on hide">
Animalul mai valoros decât aurul și platina, pe cale de dispariție (VIDEO)

Animalul mai valoros decât aurul și platina, pe cale de dispariție (VIDEO)

Încă o specie de animale este la un pas de dispariție.

În lume mai trăiesc doar 6 rinoceri albi nordici, după ce un exemplar a murit zilele trecute în Kenya. Rinocerii albi nordici au ajuns în pragul extincției din cauza braconajului intens. Cornul unui animal a ajuns să se vândă pe piața neagră din Asia cu peste 50.000 de euro/kilogram, ceea ce îl face mai valoros decât aurul sau platina.

Suni s-a născut în 1980 la o grădină zoologică din Cehia, dar în 2009 a fost mutat într-o rezervație naturală din Kenya, în cadrul unui program de reproducere. Zoologii sperau ca în libertate animalele să se înmulțească mai ușor, dar eforturile lor s-au dovedit zadarnice. Suni a murit zilele trecute, cel mai probabil din cauze naturale.

În prezent în lume mai există doar 6 exemplare de rinoceri albi nordici. Doi dintre supraviețuitori trăiesc la Grădina Zoologică din San Diego și reprezintă poate ultima șansă pentru salvarea speciei.

Originari din Africa centrală și de est, rinocerii albi nordici au fost vânați constant de braconieri pentru virtuțiile atribuite cornului lor, foarte căutat în medicina tradițională asiatică.

Sursa foto: www.deccanchronicle.com

23 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi LIVE posturile:

Despre LOOKPLUS

( + 40 ) 770 49 49 49
– intre orele 10:00 – 14:00 L-V –

Str Cetatii nr 39/2
400166, Cluj-Napoca